Sponsoreret indhold
Kære læsere
Inden vi pynter op til jul, har vi altid hovedrengøring i hjemmet. Her i 2019 besluttede vi os for også at rydde op i alle vores ting. Vores børnebørn gav os en adgang til Netflix, hvor vi så en spændende serie om Marie Kondo, der vakte vores interesse. Hendes metoder så meget effektive ud. Derfor kunne vi godt tænke os at prøve de nye metoder som Marie Kondo har fremvist for hele verden.
Til dem af jer, der ikke ved hvem hun er, er hun en japansk oprydningsguru, der er blevet kendt fordi hun har skrevet bøger og deltaget i forskellige tv-udsendelser. Hun har en helt særlig teknik til oprydning, fordi hun gerne vil skabe mere glæde og frihed omkring oprydning. Denne glæde ved oprydning kunne vi godt tænke os at implementere, hvorfor vi gav hendes metoder et forsøg.
Hvordan rydder man op som Marie Kondo?
Hele essensens af hendes oprydning er at opdele i kategorier i stedet for rum. Derfor opdeles ens ting i 5 forskellige kategorier: tøj, bøger, papir, køkkenting og ting med minder i. Så samler man tingene fra kategorien i en stak og skal så vurdere ved hvert enkelt stykke om det er noget man er glad for eller om det skal smides ud. Hvis det skal smides ud, skal man først takke hver ting for dens tjeneste. Marie Kondo laver en sammenligning mellem at holde en hundehvalp og sin genstand. Det skal være den samme glæde, der forårsager, at man beholder sin genstand.
Denne form for oprydning prøvede vi så at anvende. Til at starte med grinede vi rigtigt meget, fordi det var så mærkeligt at snakke til sine genstande, der skulle smides ud. Efter en rum tid, hvor vi havde vænnet os til dette blev det så en smule mærkeligt, da man lidt selv indså hvad der foregik. Dog blev vi begge relativt hurtigt grebet af denne form for oprydning. Vi knoklede i 5 timer i streg og glemte fuldstændigt tiden. Vi blev hurtigt grebet af selve konceptet med kun at have ting, der skaber glæde i ens liv.
Marie Kondo hjalp med mere end bare oprydningen
Hertil vil vi give vores besyv omkring metoderne. Første vigtige ting er, at vores hjem er blevet meget mere rent og opryddeligt nu. Vi har kun de ting vi har brug for og det er vi naturligvis glade for. Derudover var det også en spændende proces, hvor vi lærte noget om hinanden. Den vigtigste ting som Maries metoder har lært os, er dog vores forbrug. Når vi får lyst til at købe noget bliver beslutningsprocessen en del længere, fordi vi først lige står og overvejer om det er noget, der vil gøre os gladere i hverdagen. Derfor har vi altså grundet Marie Kondos metoder givet os selv et skarpere forhold til forbrug.
Vi ville ønske vi var blevet introduceret til disse metoder for lang tid siden. Det har givet os en større overskud i hverdagen, samtidigt med at vores forhold til forbrug er blevet meget sundere.
Vi vil altså på det kraftigste anbefale alle læsere at prøve at rydde op som Marie Kondo.
Bedste hilsner
Bent & Minna