Sponsoreret indhold
Vi elsker at rejse – specielt sydpå! Denne gang gik turen dog ikke så langt sydpå, som vi normalt foretrækker. Vi tog en lille ”omvej” fra sydens sol, drejede til venstre og endte en tur i Odense.
Vi var i november til midtvejsmøde i Odense, og hold da op, det var en lærerig dag. Men først og fremmest, hvorfor er morgensang ikke en del af ens normale morgenrutine? – Det er da fantastisk at få varmet stemmebåndet op med lidt ”skønsang” fra morgen af.
Det store samtaleemne
Folkekirken. Hvorfor er gudstjenester altid det samme, uanset hvilken dato eller kirke? Omtrent det eneste der ændrer sig, er hvor vi er kommet til i testamenterne. Det er selvfølgelig fordi, at alle gudstjenester følger den samme liturgi – altså ritualer for folkekirken. Debatten om liturgi var det store emne på midtvejsmødet – men hvorfor er det egentlig en vigtig debat?
Først og fremmest fandt vi det interessant, at der blev debatteret om graden af fasthed og frihed i liturgien. Vi var begge stor fortaler for, at hver enkelt liturgi bør tilpasses eller ændres, de enkelte lokalområder. En gudstjeneste i Danmark kan jo sagtens være forskellig fra en gudstjeneste i Sverige. Formålet med en højmesse, er jo at tilbede Gud – og er der faste regler for det? – NEJ! Vi mener derfor, at den enkelte gudstjeneste sagtens kan tilpasses den enkelte region eller kommune i Danmark, så længe formålet stadig er det samme.
Hvor mange ambassadører har vi i Danmark?
Svaret er mange. Et andet emne på mødet var nemlig, hvordan Landsforeningen og de enkelte distriktsforeninger på sigt, vil arbejde bedre sammen i fremtiden. På mødet blev der nemlig en klar opfordring fra Landsforeningen, at distriktsforeningerne er lokale ambassadører. Specielt indenfor det område, hvordan der opnås forhandlingsret. Der vil dog først i løbet 2020 komme et mere specificeret oplæg, for at gøre diverse opgaver så konkrete som muligt.
Vi fandt hvert fald det emne meget interessant – for hvor mange mennesker kan egentlig sige, at de er blevet ambassadør, når de er midt i 70’erne?
Kan et midtvejsmøde anbefales?
JA! – Absolut. På et midtvejsmøde er der plads til alle, hvor formålet er at få debatteret forskellige emner igennem. Men ikke alle møder er egnet til hver person. Landsforeningen af Menighedsråd er nem fyldt med diverse møder og emner, som kan tages op til debat. Nu fandt vi så et emne vi begge to interesserede os for. Emnet er selvfølgelig en væsentlig del, af ens engagement til debat. Men én ting vi begge lærte – dog lidt sent i livet – er, at alt kan tages op til debat. En debat skaber nemlig nye synsvinkler, man får udtrykt sin holdning, og ikke mindst, så lære man noget. Du vil ud fra en debat enten blive be- eller afkræftet i dine holdninger. Enhver debat vil altid sætte en refleksion i gang hos modparten. Bare tænk på en episode, hvor en person har udtrykt sig om et emne du interesserede dig for – tænkte du ikke over det der blev sagt? Det samme sker med andre folk, når du udtrykker dine meninger.